Publicerat

Älskade advent

Jag gillar inte vinter och kyla, bristen på ljus är hemsk! Men som tur är har vi advent, efter en tråkig november (som i år i och för sig var ganska så fin) så kommer advent med dofter, levande ljus pyssel och pynt. Ett alldeles utmärkt sätt att glömma att vi tar oss mot årets allra mörkaste dagar. Tidigare i höst så tjuvstartade Karolina Svensk, Anna Söderberg och jag julen tillsammans med Drömhem. Vi hade fått i uppdrag att göra en artikel, samt att fota omslag till ett utav magasinets julnummer! Nu finns numret inte längre kvar i butik, men jag tänkte att jag kunde ge er lite härliga adventstips, och illustrera med några av våra bilder.

Tänd ljus, massor av levande ljus! Få saker ger så mycket stämning som levande ljus, det märks knappt om man inte orkat städa;-) Se också till att se över era brandvarnare! Här i huset fixade mannen med det förra helgen, det känns tryggt.

 

web_NordiskJul_03 web_NordiskJul_15

 

Pynta med växter, det gör vi nog alla. Mitt tips är att samla växterna. Se glaskruset med hyacinter på bilden, visst blir det rätt häftigt när man vräker på lite! Det gäller även kransarna, flera blir häftigare än en;-)

 

web_NordiskJul_09

 

Bygg ett stilleben. Samla fina och stämningsfulla saker på en yta bara för att det ser fint ut!

 

web_NordiskJul_11

 

Pyssla! Enkla pyssel är toppen! Klä en tändsticksask med vackra band eller trä äpplen på snöre, det klarar alla! Ett hänge som ser avancerat ut med veckade kulor, fuskar du lätt till genom att köpa en färdig ljusslinga (denna är från Rusta) och fästa pappkulorna på en tråd och dekorera med en träkula.

 

web_NordiskJul_18 web_NordiskJul_16 web_NordiskJul_17

 

Sista tipset är att dra fram plädar, kuddar och fällar. Bra att ha till hands när man lite frusen smuttar på glöggen, njuter av hyacintdoft och levande ljus!

 

web_NordiskJul_19 web_NordiskJul_02

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *