Fotografering, barn och familj,  Personligt

Vinterfotografering

Inför jul varje år är det dags för den traditionella julkortsfotograferingen! Ända sedan vår äldsta dotter var ett halvår och låg i blöja och tomteluva på ett lammskinn har vi knåpat ihop en bild att skicka till våra nära och kära. För några år sedan var vi hemma hos min mans systerdotter, och i klämmor på någon slags julkortshållare hade hon sparat alla våra gamla julkort! Jag vet inte om hon fortfarande sparar våra kort, men med det i minnet så utmanar jag mig själv att hitta på ett nytt tema varje år.

 

stå och mysa

 

Väder och vind får förstås styra en del när det kommer till våra julkort, helst är jag förstås ute, men det har allt fotats en hel del bilder inne med. Många bilder är tagna innan jag utbildade mig inom fotografi. Så när man tittar tillbaka är det både kul att se utvecklingen i bilderna (och barnen), samtidigt som man gömmer sig lite bakom en skämskudde.

 

Vilhelmina1

 

Skogen jag hade valt ut till fotograferingen har vi använt en gång tidigare. Då tog vi med oss pastellfärgade kulor ut i skogen och klädde en liten gran. Den här gången tog vi med kälken och klädde oss i många lager underställ innan vi avslutade med finkläder och härliga halsdukar. Barnen var helt inne på min linje att man gott kunde frysa lite för att få fina bilder utan tjocka vinterkläder.

 

Anton2

 

När barnen väl var kammade och utstyrda så gällde det ju att få så mycket bilder som möjligt under den tid de tyckte det var kul. Och bilder blev det! Bilen stod alldeles intill så att vi kunde gå in och värma oss mellan varven. Det blev förstås en kul grej att fotafotafota för att sen låtsas bli superfrusen och få värma sig i bilen till skrålande musik.

 

Lovisa1

 

Vi hade en mysig halvtimme ute i skogen och jag kom hem med en hel hög av härliga bilder!

 

Anton1

 

Lovisa2

 

Syskon1

 

VIlhelmina2

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *