Personligt

Vårkänslor i kylan

Det är bitande kallt idag! Jag vill helst inte visa mig utanför dörren. Men solen skiner och sitter man i en solfläck så får man riktiga vårkänslor!

 

fönster iskristaller

 

Så på lunchen idag så beslöt jag mig för att klippa ner mina pelargoner. Jag brukar spara jag pelargoner över vintern, men brukar tyvärr sällan försöka få liv i dem efter vintern, de bara står där som ett dåligt samvete. Inför i år bestämde jag mig för att göra ett nytt försök. Anledningen är att vi bestämde oss för att hålla vårt förråd svalt, och ljust och svalt är ju så man ska övervintra växter. Nu höll vi inte förrådet svalt enbart för pelargonerna, utan för att försöka övervintra ett härligt olivträd jag fick när jag fyllde i somras. Vi får väl se hur det går, det barrar oroväckande…

 

ofrisserat pelargonblad

 

Men tillbaka till pelargonerna. I somras köpte jag på mig tio-kronors pelargoner i alla möjliga färger när de reades ut, de blev fantastiskt fina efter omplantering och gödsling och höll sig vackra långt in på hösten. Då tryckte jag ner dem flera stycken i varje kruka, och så har de stått, en gnutta vatten bara, då och då.

 

nyfriserat helhet nyfriserat

 

Så idag har jag klippt ner dem och gjort det ganska hårt då de blivit ganska rangliga och skräpiga under vintern. De har vattnats igenom ordentligt, men ny jord och näring ska de få först om några veckor, de kan behöva ta igen sig lite efter dagens behandling innan  jag ger mig på dem igen.

 

sticklingar och sax

 

Några små sticklingar sparade jag också, mest för att det är lite sött med ljus grönska i fönstret. Men vem vet, om de överlever tills det är dags att plantera om de övriga pelargonerna så kan de säkert också få en kruka och lite jord. Vårbruket är officiellt påbörjat!

 

sticklingar stickling

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *