Personligt

Starka kvinnor

En dag som denna vill man ju passa på och lyfta och hylla alla starka, häftiga kvinnor i världen. Vad kan då passa bättre än att plocka fram lite bilder från den fotografering jag gjorde härom helgen i min kurs Modefoto, i Fotoresors regi.

 

SophieL.1

 

SophieL.2

 

SophieL.3

 

Fotoresor arrangerar kurser, workshops och resor och jag går just nu en kurs i modefoto som sträcker sig över ett helt år. Emma Svensson med sitt team leder utbildningen och så här långt har vi hunnit arbeta med poser och ljussättning, gjort en portfoliofotografering och fått en föreläsning av make up artisten Astrid Eriksson.

 

DavinaF.2

 

DavinaF.1

 

Davina F.3

 

Bilderna i det här inlägget är ett urval bilder som jag tog under en dag av portfoliofotografering. Då vi fick allt serverat och skulle ”bara” skulle jobba med modellen, vara kreativa och få fram schyssta poser och vinklar. Åtta stationer fanns under dagen, och vi fick 2×5 minuter att fota på varje station. Gissa om man var helt slut efter dagens slut!

 

AgnesL3

 

AgnesL.2

 

AgnesL.1

 

Ja ha, tänker kanske vän av ordning, är inte det här ett stort objektifierande av kvinnor? Visst skulle det kunna vara det, men om det är något som framhålls i vår kurs så är det att modellerna ska fotas på ett medvetet sätt allt i från poser till klädsel, bilderna ska representera starka kvinnor, inte objekt.

 

 

JoyceB.1

 

JoyceB.2

 

JoyceB.3

 

 

 

Här är gänget bakom dessa coola kvinnor:

foto: Alexandra Ydevall

miljö/ljus, moodboard: Fotoresor

hårstylist: Daniel Phu Huynh

make up artist: Galina Nurmi

stylist: Martina Axtelius

modeller:

vit bakgrund: Sophie L, Mikas

grön bakgrund: Davina F, Stockholmsgruppen

rosa bakgrund: Agnes L, Stockholmsgruppen

blå bakgrund: Joyce B, Stockholmsgruppen

mörkgrå bakgrund: Julia K, Stockholmsgruppen

 

JuliaK.3

 

JuliaK.2

 

JuliaK.1

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *