Personligt

Nyföddfotografering

Helt plötsligt finns det bara där! Ett litet barn att smeka, snusa på, vagga, mata och älska… Den allra första tiden är, minst sagt, omtumlande! Men tiden går fort, snart får du plocka undan de minsta kläderna, njuta av de första leendena och se fram emot allt ert barn ska göra för allra första gången! Så ta er tid att njuta av den allra första tiden, och glöm inte att dokumentera ert barn i all dess litenhet. Om ni vill, så finns jag här för att hjälpa er med förevigandet, så läs vidare om det kan vara något för er!

_MG_2848

 

Inför er fotografering kommer ni ha fått all den information ni kan behöva, så när ni kommer till mig så är det bara att slå sig ner och njuta av att det (nästan) inte finns något för er att göra:-) När ni kommer så pratar vi igenom vilken färgskala som passar er, om ni har några önskebilder, om ni har något med er som ni gärna vill ha med på bild mm.

_MG_2829-2

 

Jag fotar gärna ert barn avklätt, så under tiden som jag riggar min poseringskudde med en filt som vi valt ut, så får ni klä av barnet, och eventuellt fylla på med lite mat. Då jag är ute efter ett nöjt, avslappnat barn så kan det hända att barnet får äta vid betydligt fler tillfällen än under en vanlig dag. Till er har jag förberett kaffe, något att dricka och lite frukt och kex, men ni får gärna ta med er något mer rejält att äta, då fotograferingen kan ta mellan 2-4 timmar.

 

Emilio

 

Jag vill helst att barnet ska sova under fotograferingen, och jag går gärna runt och vaggar ert barn tills det sover tryggt. Ofta kan det vara bra att jag vaggar, då det kan vara jobbigt för barnet att skiljas från mammans välbekanta dofter. På poseringskudden kommer jag att lägga ert barn i olika positioner, på rygg, på sidan och på mage om ert barn går med på det. Sedan placerar jag omsorgsfullt händer och fötter för att framhäva alla gulliga detaljer, och för att gömma privata delar. Sedan fotar jag i en mängd olika vinklar allt ifrån detaljer till barnet i sin helhet.

_MG_2772

 

Min utgångspunkt är att fota barnet naket, och rummet vi är i är uppvärmt för att barnet inte ska frysa. Men en del barn kan bli oroliga av att ligga fritt, och då kan det vara ett alternativ att linda dem något så att de får stöd. En linda eller en sjal kan även vara ett estetiskt val, då det kan vara fint med en blandning utav naket och draperat.

_MG_2758

 

Om ni vill så blandar vi in lite rekvisita efter att vi har tagit bilderna på poseringskudden. Jag har ett gäng korgar och lådor som vi kan använda för att få ännu mer variation på era bilder.

_MG_2841

 

Naturligtvis tycker jag att vi ska passa på att ta lite bilder på er föräldrar också tillsammans med ert barn! Vi fokuserar förstås på närheten och kärleken, men lite mascara och ljusa, neutrala kläder skadar ju inte;-)

 

Det brukar bli en fin och avslappnad dag, med många vackra bilder. Så tveka inte att kontakta mig, om detta kan vara något för er!

 

_MG_2853

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *