Kokospannkaka

Som en blandning mellan en måltid och en dessert är denna kokospannkaka! Pannkakorna är av amerikansk modell, lite tjockare och lite sötade vilket lyfter den goda kokossmaken. Jag vill gärna ha en exotisk fruktsallad till och kanske en klick grädde. Tänk att få den här ljuvligheten serverad till frukost en gråmulen vinterdag, som en liten sol på en tallrik!

Kokospannkakor, ca 10 st

2 dl kokosmjöl

2 tsk fiberhusk

1/2 dl kokosflingor

2 msk socker

1 rågad tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

1 tsk nymortmlad kardemumma

2 dl kokosmjölk

2 dl mjölk

3 ägg

smör eller kokosolja att steka i

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Tillsätt kokosmjölk och mjölk och vispa till en slät smet.

Vispa i äggen och låt smeten svälla ca en timme. 

Hetta upp smör eller kokosolja i en stekpanna.  

Stek tre pannkakor åt gången på medelvärme tills pannkakorna stelnat något på ytan, innan de vänds och får fin färg på andra sidan.

Servera med grädde, rostad kokos och tropisk fruktsallad.

 

Recept och bild producerades ursprungligen för tidningen Glutenfritt tillsammans med Karolina och Anna.

Lämna ett svar