Personligt

Inspirationshelg med Lantliv och Victoria Skoglund

Jag gillar trädgård, mycket! Jag har dessutom en kompis som gillar trädgård så mycket att hon utbildat sig till trädgårdsdesigner. Så en dag såg jag i trädgårdsmästaren Victoria Skoglunds flöden på sociala medier, att hon tillsammans med tidningen Lantliv satt ihop en trädgårdshelg på Körunda. Lycka! Bättre sätt att starta säsongen på för två trädgårdsfantaster finns väl inte?

 

trädgårdskurs1

 

Anna och jag lärde känna varandra genom en föräldragrupp jag var med i, med vårt första barn när vi fortfarande bodde på Lilla Essingen. När vi sedan flyttade ut till Huddinge bodde Anna och hennes familj redan i närheten, och under en period gick våra barn i samma förskola. Sedan dess har hon flyttat ut till Nacka och vi till Katrineholm, så vi umgås inte så flitigt längre. Att då få möjlighet att gå på en kurs i vårt gemensamma intresse, och bubbla en hel helg kunde ju inte bli mer perfekt!

 

Kursen var jättehärlig! Engagerade föreläsare och kursdeltagare, trevligt boende med bra mat och sol, sol, sol, så kaffekopp i solen och liten promenad var givet! Några passade på att basta och bada isvak, men så modiga kände vi oss inte!

 

trädgårdskurs2

 

När det kommer till innehållet så berättade Maria Andersson, trädgårdsdesigner på Zetas bl.a om sin odlingslott och visade bilder på hur hennes 100 m2 stora leråker blev frodig köksträdgård med plats för trädgårdsmys. Victoria Skoglund berättade om sina trädgårdstanker och hur hon valt att anlägga sin trädgård. Jag fick massor buskinspiration av henne. Dessutom fick vi besök av Sweden Green House, det gjorde ju inte växthuslängtan mindre direkt! Lite mer lättförverkligat är det förstås att odla i kruka, som ytterligare en av Zetas trädgårdsmästare berättade utförligt om.

 

trädgårdskurs3

 

En riktigt härlig helg, och välfylld goodie bag! Jag missade att ta med ”riktiga” kameran så mobilbilder blev det den här gången. Bästa kameran är den man har man har med sig! (Måste skaffa mig en mobiltelefon med bättre kamera;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *