Personligt

Ett blomsterhav till sommaren

På väg hem från min modefotokurs för några veckor sedan berättade Sofia (Mokkasin) om hur hon blivit inspirerad av Paulina (Velobloom) till vintersådd. Jag blev förtjust i tanken, googlade och tittade på hur många av Sara Bäckmos youtube-klipp som helst. Det handlar förenklat om att så frön ute i kylan, i plastbackar t ex för att spara plats inne. Men just vintersådd får nog vänta till i nästa säsong för min del. Då kanske jag kan så direkt i mina odlingslådor av de sorter som lämpar sig bäst.

 

Men inspirerad till topp så var jag i väg och köpte mig odlingstråg, så i lördags sådde jag de första fröna, blommor, blommor, blommor! Ja, det ser ut som att jag gör lite reklam här för ett visst frömärke, men det är helt enkelt lite lokalpatriotism, jag har beställt mina frön från Julita som ligger nästgårds, det känns lite extra bra.

 

9R0A5007

 

I söndags hittade jag dessutom tomatfröna jag köpte förra våren, så nu fick även de en chans att komma ner i jorden. Nu ska fröna gro i rumstemperatur, och sedan ska de få flytta ut i vårt förråd där det är lite svalare, och där jag försöker övertala ett vackert olivträd att det faktiskt inte är så illa i det här hushållet som man kan tro.

 

I helgen blir det ännu mer trädgårdsinspiration. Då ska en kompis och jag iväg till Lantlivs trädgårdskurs på Körunda. Det är Victoria Skoglund och trädgårdsmästare från Zetas som håller i olika föreläsningar, så är det lunch, middag och övernattning. Ser fram emot det så mycket!

 

9R0A5009

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *