Fotografering, bröllop och kärlek

Bröllopstider

Så vackert vintrigt det är idag. Solen skiner och ett lätt pudrigt täcke ligger utanför mitt fönster. Nog känns sommaren allt bra avlägsen då… Men det är i de här tiderna jag får de flesta förfrågningarna från par som ska gifta sig under nästa år. De flesta par skickar ut flera förfrågningar till de fotografer de kan tänka sig till sitt bröllop, och går därefter vidare med den fotograf som står högst upp på önskelistan som fortfarande finns tillgänglig det aktuella datumet.

De par som går vidare med mig träffar jag så snart det finns möjlighet. Vi bekantar oss med varandra, pratar om de timmar då paret vill anlita en fotograf, vad som kommer att hända då, och vilken typ av bilder de tilltalas av. Vi skriver även ett avtal under mötet där tid och plats för fotograferingen framgår, hur många timmar och bilder som ingår, samt priset för fotograferingen och digitala bildfiler. Då det är väldigt viktigt för mig att paren som anlitar mig känner sig bekväma och trygga med mig som fotograf så skrivs avtalet inte under på plats. Jag vill att paret ska få möjlighet att prata igenom allt innan de fattar ett beslut. Som avslutning på mötet har vi en mini-kärleksfotografering. De flesta står framför kameran ganska sällan, så det blir en liten övning i att vara huvudperson, dessutom får de möjlighet att känna efter om det sätt jag regisserar en fotografering passar dem. Några bilder från fotograferingen får paret välja ut oavsett om de sedan anlitar mig eller ej.

Fiia och Mattias träffade jag förra vintern, och i somras fick jag fota dem på deras bröllopsdag. Vi träffades för fotografering innan bröllopet tillsammans med deras brudfölje och barn, och efter vigseln fortsatte vi till en vacker plats paret valt ut för att ta några bilder på de nygifta innan festen.

 

01.pojkar

 

02.flickor

 

03.barn

 

04.brudfölje

 

05.närbild brudpar

 

06.Brudgum

 

07.Brud

 

08.skål

 

09.bukett bro

 

10.Kramar

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *