Tips och trix

Bli en bättre fotograf – fotoutmaning

I kväll ska jag hålla en inspirationsföreläsning i fotografering. ”Bli en bättre fotograf” har jag lite kaxigt kallat den för. Alla som vill bli bättre fotografer behöver öva, öva, öva. Därför har jag satt ihop en fotoutmaning som sträcker sig över februari månad.

 

 

Hur går det då till?

Jag ger er ett tema per dag på instagram, jag heter @fotografalexandraydevall, men ni hittar även utmaningen under #blienbättrefotograf och #fotografalexandraydevall.

Ni tolkar temat på valfritt sätt, känslomässigt, bokstavligt, konstnärligt, personligt… Bilderna kan vara tagna i farten, i vardagen, eller vara omsorgsfullt regisserade av er. Ni bestämmer vad ni känner för, eller vill öva på.

Ni fotograferar (nej, inget letande i arkiven!) och publicerar bilden på ert instagramkonto och hashtaggar med #blienbättrefotograf #______ (dagens tema) och #fotografalexandraydevall. Tänk på att ni behöver ha ett offentligt konto om ni vill att andra deltagare i utmaningen ska kunna se och kommentera era bilder.

Kommentera! Kommentera positivt, lyft fram de styrkor ni ser i bilderna. Genom att titta på andras bilder och analysera dem så lär ni er själva massor om vad ni gillar för kompositioner, känslor och motiv. Men fokusera på det positiva, ge endast konstruktiv kritik om någon av deltagarna uttryckligen ber om det.

Dagens tema är LÄSA

Så låt inspirationen spira! Ha, ha vilken smörja, eller vad säger ni? När blir ni uppfyllda av inspiration?

Nej, tvinga fram inspirationen! Ta ett gäng bilder på temat oavsett om de blir bra eller inte, analysera vad ni gillar och inte gillar, ta eventuellt en ny bild utifrån er analys, och lägg ut den bild ni skäms minst över! Jag vet hur självkritiska vi alla är, jag vet hur självkritisk jag själv kommer att vara när det är dags att lägga ut mitt bidrag… Men, inga ursäkter, nu kör vi, vi tar första steget mot att bli en bättre fotograf!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *