Fotografering, barn och familj,  Studio och fotoprodukter

Att skapa konst

För en tid sedan anlitade jag mig själv som fotograf, med ett alldeles specifikt mål. Jag ville ha en stor canvastavla att hänga i vårt tv-rum. Då rummet är neutralt inrett med mörkt linnefärgade väggar (tror färgen hette grotta) och en vit (ha ha – typ vit) soffa, så ville jag ha något med lite färg!

Normalt tänker jag att modellernas kläder gärna får vara neutrala och naturfärgade för att inte ta allt för mycket fokus i bilden, men säg den regel som inte är till för att brytas! Jag valde en härligt gul ton på delar av kläderna och matchade dem med halmens gyllene toner på en stubbåker. I och med att jag höll bilden i en samlad färgskala så blev resultatet både lugnt och färgstarkt.

webCanvasTVrum

 

Så varför blev det just denna bild då? För jag kan lova att jag kom hem med kameran full;-) Jag tog massor av enskilda bilder, bilder på alla tre med blickarna in i kameran, bilder på deras ryggar där de vandrar hand i hand över åkrarna mm. Som alltid när det är kunden som väljer (även om hon råkar vara utbildad fotograf;-) så är det känslorna som styr. I den här bilden ser jag verkligen våra barn, våra barn när de är som bäst! Våra barn när de skrattar och busar med varandra, när de har glömt kameran och bara är!

web_5428

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *